---
---

---
---

---
---

---
---

---
---

---
---

White Ice

---
---

---
---

---
---

---
---

---
---

---
---

Muscari Aqua Magic®

---
---

Assortiment

 

 

 

   MPS Dit certificaat geeft onze prestaties op milieugebied aan.

 

 

 

Als bedrijf willen wij verantwoord en milieubewust te werk te gaan. Immers, ook de volgende generatie gunnen wij een goede en gezonde toekomst. Daarom zijn wij al jaren aangesloten bij MPS, dat staat voor Milieu Project Siergewassen. Deze internationale organisatie, die er is voor telers en gerund wordt door telers, is actief in 50 landen.

 

Wie zich aansluit bij MPS laat zich langs de meetlat leggen op het gebied van milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Er wordt kritisch gekeken naar zaken als verbruikte meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, energieverbruik en de wijze van omgang met afval.

 

MPS gaat de komende jaren een steeds belangrijkere rol spelen, want steeds meer afnemers willen meer zaken doen met bedrijven die aangesloten zijn bij MPS.

 

  

Samenwerken en vertrouwen staan bij Boltha BV hoog in het vaandel. Daarom steunen wij graag maatschappelijke doelen, zowel lokaal als landelijk. Wij staan open voor een goed verhaal, of dit nu gaat over bollen telen of goede doelen steunen.

Een greep uit onze doelen, die wij een warm hart toedragen:

- Waterpolo vereniging "Oude Veer" in Breezand

- ZAP, handbal en voetbal vereniging in Breezand

- Thomashuis in Breezand

- Jacques v.d. Berg Bokaal, tulpenkeuring Breezand

- "Sta op tegen kanker", Alp d'Huzes

- Stichting Yanti, opvang straatmeisjes in Indonesie

- Bloemplaatsschool in Johannesburg, Zuid Afrika

 

Toen en nu

 

Het begon allemaal met Arie van den Berg, die in 1914 van Noordwijk naar Breezand verhuisde om hier de eerste bloembollen te planten in de zandgronden aan de Molenvaart. Hij bouwde een grote schuur naast zijn woning, Brandenburg.

In 1944 wordt opa Arie opgevolgd door zijn zoon Jan van den Berg, die onder de naam Van Den Berg-Winnubst tot 1979 de scepter zwaait over het bedrijf.

Dan wordt het stokje overgenomen door Jan van den Berg die, gesteund door zijn vader Jac.H. van den Berg de grondleggers zijn van het huidige Boltha BV

 

Als opa Arie nu nog even om een hoekje kon kijken, zou hij zijn ogen uitkijken. De gaasbakkenschuur met stellingen heeft plaats gemaakt voor een modern complex van 10.000 m2, waar plaats is voor 4.000 kuubskisten. De pompwagen is vervangen door acht heftrucks. Met een trekker kunnen we het allang niet meer af, ook GPS heeft zijn intrede gedaan. Alle orders gaan via de computer en in de drukke periodes steken meer dan 75 medewerkers de handen uit de mouwen.

 

Maar een ding is nog steeds hetzelfde als in de tijd van opa Arie: net als toen staat de kwaliteit van onze bloembollen voorop.